Welkom

Welkom in de praktijk voor bekkenfysiotherapie, kinderbekkenfysiotherapie en seksuologische hulpverlening.

U kunt in deze praktijk terecht met een hulpvraag op het gebeid van de bekkenbodem en het bekken: blaasklachten, darmklachten, verzakkingsklachten, seksuele klachten, pijn in het bekken -en bekkenbodemgebied, zwangerschaps-gerelateerde bekkenklachten en bij pré- enpost- operatieve begeleiding van uw klacht in buik en bekkengebied.

Ik behandel zowel volwassenen als kinderen.

Voor u  kan het belangrijk zijn met deze klachten hulp te zoeken, er is prima resultaat te boeken met bekkenfysiotherapie. Uw motivatie is natuurlijk het meest belangrijk, evenals uw doorzettingsvermogen. Het effect van de behandeling is na een periode van 2-3 maanden te bepalen omdat alle weefsels ( spieren, banden en organen) zich moeten aanpassen aan het effect van de training, dus ook uw geduld is hierin belangrijk.

Uw huisarts of specialist kan u met deze klachten naar onze praktijk verwijzen, u kunt ook op eigen initiatief een afspraak maken.  Ik adviseer u altijd wel uw behandelend (huis) arts te informeren over uw hulpvraag, zodat er bij vragen of doorverwijzing gemakkelijk overleg kan plaatsvinden. 

De behandeling richt zich op het herkennen van de bekkenbodem (leren voelen, ontspannen dan wel aanspannen) en het verbeteren van de functie van deze bekken-en bekkenbodem- spieren.

Tevens wordt er in ruime mate aandacht besteedt aan de manier van plassen en ontlasten, het optimaliseren van het juiste vullingsgevoel van blaas en darmen, de voeding en het drinkpatroon, het aanleren van een efficiënte ademhaling en het toepassen van al deze vaardigheden in uw dagelijks functioneren.

Met vriendelijke groet,

Gonneke Dubbeling-Ruijl
Bekkenfysiotherapeut ® / Kinderbekkenfysiotherapeut / Seksuoloog

 

Copyright 2022 Bekkenspecialist.nl